Na Međunarodnom  aerodromu Sarajevo  jučer na letu iz Ljubljane lišen je slobode D.B. (1980.), državljanin BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud Čapljina zbog krivičnog djela „teška tjelesna ozljeda“.

Predan je službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo.

Prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko 22.5.2016. godine lišen je slobode M.M. (1974.) jer ga je potraživao Općinski sud Travnik zbog krivičnog djela „teška krađa“. Pripadnici JGP Kamensko bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Livno.

Službenici JGP Gradiška 20.5.2016. godine lišili su slobode G.G. (1951.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjluci zbog krivičnog djela „ugrožavanje javnog prometa“.

Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u BiH na MGP Gradina i predana službenicima Sudske policije RS Banjaluka. Istog dana službenici JGP Bijeljina lišili su slobode državljanina BiH Č.Č. (1965.) jer je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela „krađa“.

Kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Rača i predan službenicima Policijske stanice Dvorovi, navodi se u priopćenju Granične policije BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok