U organizaciji Nezavisnog sindikata djelatnika srednjih škola Hercegbosanske županije subotu 21. svibnja 2016. godine u prostorijama Gimnazije Marka Marulića Tomislavgrad održan je seminar za sindikalne povjerenike sindikata korisnika proračuna iz Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije na temu: „Novi zakon o radu i Opći kolektivni ugovor“

Gosti predavači bili su prof.dr. Mehmed Avdagić predsjednik Samostalnog sindikata u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH i Maja Radić dipl.iur., tajnica u istom sindikatu.

Prof. Avdagić je nazočne upoznao sa širim kontekstom donošenja novog Zakona o radu i o trenutnoj situaciji na sindikalnoj sceni u BiH, a gđica Radić je detaljno analizirala razlike između starog i novog Zakona. Potom su gosti odgovarali na brojna pitanja i razjasnili neke nedoumice iz navedenog Zakona.

Na kraju je dogovoreno da će se sljedeći sličan seminar održati u HNŽ-u, a sve u smislu boljeg informiranja i educiranja sindikalnih povjerenika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok