U sklopu projekta edukacije djece osnovnih škola na području HBŽ „Pas je moj prijatelj“, pokrenutog prije dvije godine od strane fondacije za pse Dogs Trust i Udruge za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja HBŽ „O“, 23.svibnja 2016. organizirana je posjeta djece veterinarskoj stanici u Glamoču.

Na radionici nazvanoj „Tko želi biti veterinar“ sudjelovala su djeca petog razreda OŠ „Glamoč“ s učiteljicom, veterinari, pomoćno osoblje te obrazovne aktivistice Udruge „O“.

Ovo je prva radionica ovakvog tipa na području HBŽ gdje su djeca izašla iz okvira škole te su na terenu mogla upoznati veterinare i iz prve ruke naučiti o važnosti posjete veterinaru, kako brinuti o našim ljubimcima, kako biti odgovoran vlasnik psa, važnost cijepljenja, sterilizacije i mikročipiranja.  Osim navedenog, važnost i napredak ove radionice ističe i činjenica da su djeca, većina čak po prvi put, mogla vidjeti kako u praksi izgleda posjeta veterinaru s ljubimcem, te kako izgleda opći pregled pravoga, živog psa obzirom da se u škole ne uvode psi nego se radi s plišanim igračkama kao radnim rekvizitima.

Udruga „O“ zahvaljuje se Osnovnoj školi Glamoč te ravnatelju Anti Ćosić, učiteljici Ivani Deljak, veterinarskoj stanici Glamoč i veterinarima Davoru Marinčić i Predragu Dabić što su nam izašli u susret te pomogli da se ostvari ovaj iznimni napredak pri edukaciji djece te da se naš projekat učini još korisnijim budućim generacijama.

Priopćeno je iz Udruge "O".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok