Predstavnici firme IMRES SMART GREENERGY u ponedjeljak su, 20. lipnja, za predstavnike Vlade Hercegbosanske županije, općine Tomislavgrad, potencijalne investitore iz Turskog poduzeća AKGIRISIM i predstavnike tvrtki Simens, C.R.E.A.M. Europe PPP Alliance i Strabag AG upriličili posjet lokaciji za izgradnju vjetroparka i reverzibilne hidroelektrane na području Široke Drage te postojeći izgrađeni vjetropark pod nadzorom firme Simens.

Razlog posjete navedenoj lokaciji koja je pod koncesijom spomenute firme uz granicu s Republikom Hrvatskom na strani Bosne i Hercegovine je izgradnja vjetroelektrane u kombinaciji s hidroenergetskim postrojenjem Široka Draga.

Ideja projekta je da se na području Široka Draga koje se nalazi na 1.050 metara nadmorske visine izgradi bazen za skladištenje vode s kapacitetom od 28.000.000 m³. Visinska razlika od 350 metara koristila bi se za proizvodnju i prodaju energije u razdoblju najvećeg opterećenja.

Predsjednik Vlade, Draško Dalić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Ivica Brešić nazočili su obilasku lokacije Široka Draga i tom su prilikom izrazili potporu Vlade Hercegbosanske županije u realizaciji ovog projekta.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok