HDZ 1990 traži poštivanje izbornog legitimiteta koju ta stranka ima od prethodnih izbora, a to je da ih podržava jedna trećina hrvatskog korpusa – izjavio je Nediljko Rimac koji je na sjednici u Kupresu, ponovno zabran za predsjednika Središnjeg odbora HDZ-a 1990.

– Kada su u pitanju lokalni izbori tražimo poziciju za načelnika u općini Odžak jer smo tamo bili apsolutni pobjednici na zadnjim izborima. Također, tražimo potporu našim kandidatima u Pelagićevo i Ravnom – kazao je Rimac u izjavi za Fenu, navodeći jedan od zaključaka sa sjednice Središnjeg odbora.

Zaključak je također da se u idućih nekoliko dana održe sastanci sa svim strankama koje čine HNS i da im se ukaže na stav HDZ-a 1990 o uvažavanju izbornog legitimiteta.

– Ako ne dođe do uvažavanja, mi zamrzavamo svoj status u HNS-u do daljnjeg – upozorio je Rimac, dodavši da je “HNS stvoren da bude krovna institucija hrvatskog naroda, a ne revitilizirana samo s ciljem uništavanja HDZ-a 1990 čemu i trenutno služi”.

 Također je Središnji odbor HDZ 1990 donio zaključak da se s cijelom situacijom upozna Biskupska konferencija BiH kao i HDZ RH.

– Od HDZ-a RH očekujemo jednako ponašanje prema hrvatskom korpusu, a ne samo da arbitrira i bude naklonjen samo jednoj stranci i to HDZ-u BiH, što se pokazalo na zadnjim izborima – tvrdi Rimac.

Sada kada je raspušten Hrvatski sabor, od tri kandidata koje daje dijaspora, kako navodi Rimac, tražit će da jedan bude iz redova HDZ-a 1990 jer “imaju jednu trećinu hrvatskog legitimiteta, a ne da se dogodi da svi idu ispred HDZ-a BiH”. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok