Zastupnici Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ)  Drago Puzigaća i Mile Marčeta , obojica iz SNSD-a su najavili pokretanje smjene u redovnoj skupštinskoj proceduri člana rukovodstva  Skupštine Hercegbosanske županije Slaviše Mihajlovića koji je nedavno iz ove političke stranke prešao u Srpsku naprednu stranku.

Ovu informaciju je u utorak na sjednici Skupštine Hercegbosanske županije održane u Tomislavgradu zastupnicima prenio upravo Drago Puzigaća (SNSD) inače od prošlog tjedna potpredsjednik Doma naroda FBiH.

Kako se doznaje sa sjednice , inicijativa za smjenu Slaviše Mihajlovića je od strane kluba srba bila pokrenuta još na  kolegiju,  međutim ista nije prihvaćena od strane nositelja drugih političkih stranaka koji čine kolegij ovog doma.

Inače klub srba čine tri zastupnika Skupštine HBŽ od kojih  dvojica dolaze iz SNSD-a a jedan je iz razloga unutarstranačkih razmimoilaženja prešao u Srpsku naprednu stranku.

Vodeći se činjenicom da većina iz kluba srba traže smjenu člana rukovodstva Skupštine HBŽ, Puzigaća je sa govornice poručio da neće na ovoj sjednici potencirati smjenu te da na idućoj sjednici očekuje pozitivnu reakciju koalicijskih partnera iz redova HDZ BiH i SDA. 

Na traženje svoje smjene , Slaviša Mihajlović je izašao za govornicu te ponovio da kolegij Skupštine Hercegbosanske županije nije prihvatio  inicijativu kluba srba za njegovu smjenu ne  samo iz proceduralnih već i iz više razloga.

„Nisu ispoštovane zakonske procedure za moju smjenu koje su regulirane poslovnikom a druga stvar koja je bitnija od ove je sama inicijativa o promjeni člana rukovodstva Skupštine“, istaknuo je Mihajlović.

Imao je , kaže ,osobnu dilemu da li da podnese ostavku kako iz osobnih razloga tako i životne prekretnice te je također spomenuo da ova pozicija na kojoj se nalazi  ne nosi neku snagu ni političku ni materijalnu , više je to simbolična funkcija.

Ta dilema , navodi Mihajlović, se prelomila u njemu nakon što je razgovorao sa svojim suradnicima od kojih je dobio maksimalnu podršku.

„Ono što tražim od rukovodstva Skupštine HBŽ , od Povjerenstva za izbor i imenovanje kao stalnog radnog tijela i svih zastupnika , kad je riječ o inicijativi kluba srba  o promjeni člana rukovodstva,da se drže poslovnika , zakona i propisa“, istaknuo je Mihajlović.

Njemu , kaže, ne traba politička zaštita, ni milostinja samo , još jednom ponavlja da se drže poslovnika , Ustava i zakona.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok