Na samome početku ovogodišnje proslave desetodnevne duhovno-kulturne manifestacije Dani svetoga Nikole Tavelića, na kružnom toku u Tomislavgradu, upriličena je kratka prigodna svečanost otkrivanja dviju skulptura bikova, rad akademskoga kipara pok. Vinka Bagarića (1965.-2015.), koje je obitelj Bagarić darovala općini Tomislavgrad i svome rodnome kraju.

To je i naglasila autorova sestra Anđa u svome emotivnome obraćanju okupljenima, zahvalivši pritom svima koji su na bilo koji način pripomogli da cijeli ovaj posao bude uspješno priveden kraju.  Prigodno, obitelj Bagarić je najzaslužnijima u provedbi cijeloga projekta uručila replike slike ovoga umjetnika - "Krist na žalu."

Prethodno se obratio općinski načelnik Ivan Vukadin koji se iskreno zahvalio obitelji Bagarić za ovu vrijednu donaciju koja simbolički obilježava neka i ne baš tako davna vremena.

Čast otkrivenja ovih skulptura pripala je fra Mirku Bagariću, autorovu krsnome kumu, koji je također u svome obraćanju naglasio veličinu ovoga prerano preminuloga umjetnika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok