Predsjedništvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine na Kupresu je razmatralo aktivnosti vezane za predstojeće lokalne izbore te je zaključeno da se fokus u predizbornoj kampanji spusti na lokalnu razinu.

"Predsjedništvo je odlučilo da većinu stvari u kampanji mora prepusti lokalnim sredinama te da se uradi potpuna decentralizacija kako bi ljudi na terenu odradili pripremu za lokalne izbore", priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na sjednici je naglašena potreba što bolje komunikacije i koordinacije središnjice HDZ-a BiH s regionalnim, gradskim, općinskim odborima te organizacijom HDZ-a BiH za Brčko distrikt u pripremama i provedbi izbora.

Predsjedništvo je na sjednici analiziralo i trenutnu političku situaciju i sva otvorena politička pitanja u Bosni i Hercegovini.

Nakon sjednice Predsjedništva održana je i sjednici Središnjeg odbora HDZ-a BiH na kojoj je analizirana aktualna politička situacija te je Središnji odbor dao punu potporu svim dužnosnicima HDZ-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u izvršavanju svojih obaveza.

Središnji odbor je usvojio i smjernice izborne strategije za lokalne izbore 2016. godine, a sama strategija bit će prezentirana u petak na klauzuri koju je organizirao HDZ BiH na Kupresu u nazočnosti svih dužnosnika s nižih razina vlasti.

Inače, izborna strategija sadrži 25 poglavlja dobivenih analizom i presjekom lokalnih izbora 2004., 2008. i 2012. godine.

Kako je istaknuto na sjednici Središnjeg odbora, cilj je HDZ-a BiH dobiti većinu od 33 prijavljene kandidature za načelnike općina, uključujući i 7 kandidata s koalicijama, navodi se u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok