Tomislavgradski Franjevački muzej „Fra Jozo Križić“ i Odjel arheologije Sveučilišta u Zadru ovih su dana potpisali ugovor o znanstveno-istraživačkoj suradnji.

Kako doznaje Tomislavcity od voditelja muzeja, duvanjskoga arheologa Stipana Dilbera, ugovor su potpisali duvanjski gvardijan fra Ante Pranjić,  pročelnik odjela za arheologiju Ante Uglešić te rektorica Zadarskoga sveučilišta Dijana Vican.

Riječ je o više znanstveno-istraživačkih projekata koji će se provoditi na području tomislavgradske općine, a prvi se odnosi na istraživanje spilje Ričina. Istraživanje je već u tijeku, a u projektima će uz domaće arheologe sudjelovati i njihove kolege iz Ljubuškog, Mostara i Posušja. Rezultati spomenutoga istraživanja bit će objavljeni na skorašnjem znanstvenome skupu koji će biti organiziran u tomislavgradkoj općini. Navodi Tomislavcity.

- Vrlo sam zahvalan zbog ove suradnje i potpisanih ugovora. Oni podrazumijevaju i sudjelovanje na znanstvenim kongresima, razmjenu iskustava, znanstvene literature, te između ostaloga organizaciju ljetnih škola arheologije, kaže kustos franjevačkoga muzeja Stipan Dilber.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok