Općinski odbor Hrvatske republikanske stranke (HRS) Tomislavgrad poziva općinske vlasti na medijsko sučeljavanje na temu izgradnje termoelektrane Kongora.

Kako je priopćeno iz HRS-a, i pored brojnih studija o štetnosti termoelektrana po zdravlje ljudi i okoliš, projekt izgradnje spomenute elektrane na području općine Tomislavgrad i dalje se propagira, posebice u predizborno vrijeme.

HRS upozorava kako aktualna vlast nije dosljedna kada je u pitanju projekt TE Kongora pa tako općinski načelnik izjavljuje da je protiv tog projekta, a s druge strane daje sve potrebne suglasnosti u okviru njegove realizacije.

“Ovim putem pozivamo na javno sučeljavanje po ovoj temi. Predlažemo da se to dogodi na radiju Tomislavgrad. Tako će i oni (predstavnici vlasti) napokon otvoreno progovoriti na ovu temu, a narod će znati tko zastupa koje stavove. HRS je kategorički protiv projekta TE Kongora, to smo argumentirali u svojim prijašnjim analizama, te ćemo učinit će sve u našoj moći kako do njega ne bi došlo”, poručili su iz HRS-a.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Najnovije županija