Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je zajedno sa savjetnicom za gospodarstvo i financije, Ivanom Mišković održao sastanak s predsjednikom Aero- kluba Livno, Eduradom Krištom i predstavnicom Ministarstva gospodarstva Vasilijom Broćeta.

Jedriličarstvo i motorno letanje razvoja sportskih  i turističkih potencijala općine Livno kao i mogućnosti slijetanja zrakoplova do 15 osoba bile su neke od tema sastanka.

Razgovaralo se i o modelarstvu,  potražnji za istim na Europskom tržištu kao i svečanom otvorenju novouređenog sportskog letjelišta „Stipo Krišto” na Brdima.

Predsjednik aero kluba zamolio je predsjednika Vlade za pomoć u rješavanju preostalih radnji potrebnih za ispunjavanje uvjeta za svečano otvaranje koje je planirano za početak rujna.

Dogovoreno je da će se za daljnji turistički razvoj sportskog letjelišta Brda izvori financiranja kao i do sada tražiti u fondovima Europske unije iz kojih je Ministarstvo gospodarstva dobilo oko 1 milijun eura za infrastrukturne radove.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok