U povodu 130. obljetnice rođenja Gabriela Jurkića Franjevački muzej i galerija Gorica Livno priređuje izložbu pod nazivom Susret triju generacija.

Kao što ime kaže, ova je izložba susret triju umjetničkih generacija s područja današnje Hercegbosanske županije.

Predstavljaju se akademski umjetnici koji žive ili su podrijetlom iz jedne od šest općina Hercegbosanske županije: Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Grahova i Drvara.

Predstavlja se starija generacija slikara koji su utjecali na formiranje moderne... umjetnosti u BiH i šire, srednja generacija slikara iz druge polovice XX. stoljeća koja zbog društvenih i ekonomskih migracija danas uglavnom živi i djeluje u regiji (Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji) ili su negdje drugdje u svijetu. Najmlađa generacija slikara školovana na umjetničkim akademijama u Zagrebu, Širokom Brijegu i Banjoj Luci svojim stvaralaštvom donosi likovna promišljanja XXI. stoljeća, Pojedini autori iz svih triju generacija priznata su imena na europskoj, pa i na svjetskoj umjetničkoj sceni. Namjera izložbe je ukazati na fenomen i kontinuitet umjetničkoga stvaralaštva na ovom prostoru od Gabriela Jurkića do današnjih dana.

Susret triju generacija priređuje se u sklopu manifestacije Livanjskog kulturnog ljeta.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com

Najnovije županija