U subotu  23.07.29016. vijeće MZ Grad 1 organiziralo je čišćenje okoliša na području starog mosta u Dumanu.

Po prvi put  od uvrštenja mosta na listu nacionalnih spomenika stari most i područje u blizini mosta su temeljito očišćeni od raslinja i korova. Most će sada u svoj svojoj ljepoti i veličini dužine 21,56 metara, širine 3 metra sa svoja dva luka  moći posjetiti, fotografirati putnici namjernici  i turisti kojih će sada moći vidjeti sa kakvim kulturnim naslijeđem i bogatstvom raspolaže općina Livno. 

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika, na osnovu člana V stav 4 Aneksa 8 Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i člana 39 stav 1 Poslovnika o radu Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika je 13.10.2007 godine donijela je odluku da se Istorijska građevina – Most na Dumanu u Livnu proglašava nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Pošto su na mostu uočena određena oštećenja vijeće MZ Grad 1. će pokrenuti inicijativu u Federalnom parlamentu, ministarstvu zaštite okoliša Federacije BiH i ostalim nadležnim institucijama da se poduzmu aktivnosti za konzerviranje i sanaciju oštećenja na mostu.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u akciji „STARI  MOST“

Vijeće MZ Grad 1.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija