Načelnik Općine Livno Luka Čelan održao je radni sastanak s direktorom Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Željkom Obradovićem i njegovim pomoćnikom Nedžadom Pašalićem.

Na sastanku, kojem su nazočili pomoćnik načelnika za geodetske i imovinsko pravne poslove Mario Ćavar i viši samostalni referent za geodetske poslove Jozo Semren, razgovaralo se o realizaciji projekta sređivanja i usuglašavanja podataka katastra i zemljišnih knjiga.

Obradović je istaknuo svoje zadovoljstvo trenutačnim stanjem u Općini Livno te naglasio da je na spomenutom projektu potreban daljnji rad i suradnja.

Da podsjetimo, u općini Livno nedavno je uspostavljen novi katastar nekretnina za šest katastarskih općina novog premjera čime se omogućilo stanovnicima tog dijela općine rješavanje do sada brojnih neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Načelnik Čelan je u razgovoru izrazio spremnost Općine Livno na daljnju suradnju na spomenutom i sličnim projektima Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove a koji se odnose na pružanje podrške funkcionalnom sustavu zemljišne administracije u BiH.

Priopćeno je iz Općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok