Ovogodišnja kulturno-zabavna događanja u okviru manifestacije Livanjsko kulturno ljeto 2016. doista su nadmašila sva prethodna.

Bilo je tu sadržaja za svačiji ukus, vrhunskih izložbi od regionalnog, pa i državnog, značaja, a prethodna dva događaja, uvjetno rečeno, bila su “lakša” i u njima je publika doista uživala.

Glazbena skupina Meritas u neposrednoj komunikaciji s publikom održala je svoj koncert pod nazivom “Budim se”.

Prvi nastup u BiH

Bio je to ujedno i njihov prvi koncert u BiH, kazale su Anita Valo i Meri Jaman, koje su između pjesama publici predstavljale članove Meritasa, govorile o skladbama, kako i kad su nastale te jednu pjesmu otpjevale za Jelenu Radan koja im je s oduševljenjem pričala o svom prošlogodišnjem nastupu u Livnu i, kako rekoše, utabala im put do ovog grada. Nakon toga poklonici umjetnosti uživali su u za njih neobičnom izdanju Nere Stipičević, Nere glumice ,a ne pjevačice, kako su je do tada doživljavali. Piše Večernji list.

Monodrama naziva “FreeDA” događala se na otvorenom u parku ispred zgrade Narodnog sveučilišta. Sljedeći kulturni događaj u okviru Livanjskog kulturnog ljeta bit će Smotra folklora pod nazivom “Kad zapivam niz livanjsku stranu” koji će se održati u subotu, 30. srpnja s početkom u 19.30 sati.

Društva će nastupati na Trgu kralja Tomislava, a tome će prethoditi mimohod kroz Ulicu kneza Mutimira do trga. Tri livanjska društva, Tribanj iz župe Bile, Kamešnica iz Podhuma i Rudine iz Vidoša, odlučili su svoje smotre objediniti.

Folklorna društva

Njima će u goste doći i Livnjacima se predstaviti KUD Sitan tanac iz Šujice, HKUD Lindžo iz Neuma, KUD I.G. Kovačić Lovas (Hrvatska), HKUD Biloševica Dužice/Rasno iz Širokog Brijega, KUD Brodosplit iz Splita, KUD Ante Evetović Miroljub iz Veliškovaca, Gat, Tiborjanci (RH).

U nedjelju u gradskom parku bit će upriličena kazališna predstava “Žaba” u izvedbi kazališne scene Cleuna HKDU Dinara Livno, a potom u utorak, 2. kolovoza, predstava za djecu “Dobro se dobrim vraća” – Produkcija Z Split.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok