U organizaciji Vanjsko političke inicijative BH u petak je, 29. srpnja, u Livnu u dvorani Hotela Park održana obuka za članove potkomisija i koordinatore za Europske integracije u Hercegbosanskoj županiji pod nazivom „Uvod u proces Europskih integracija u BiH- pojašnjenje procesa i osnovnih pojmova u kontekstu BiH proces europskih integracija i ključni izazovi”.

Na seminaru su predstavljeni osnovni pojmovi i izazovi provođenja procesa EU integracija u BiH sa stajališta aktivnog sudjelovanja županije. Predstavljeni su i kriteriji za pripremu odgovora na Upitnik, Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju BiH, mehanizam koordinacije i program integriranja. Govorilo se i o paketu proširenja i izvještaju o napretku, usklađivanju zakonodavstva i nadležnostima.

Prije navedene obuke u zgradi Vlade Hercegbosanske županije savjetnici predsjednika Vlade za gospodarstvo i financije Ivana Mišković i Zdravko Markov i koordinator za EU integracije Hercegbosanske županije, Ante Semren održali su radni sastanak s Lejlom Ramić-Mesihović direktoricom Vanjsko političke inicijative. Tijekom sastanka predstavljen je rad Vanjsko političke inicijative i uključivanje Hercegbosanske županije u proces kroz seminare i obuke  za popunjavanje Upitnika, projektni menadžment, programiranje pomoći i izvještavanje.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com
comments powered by Disqus

Najnovije županija