Nogometni klub „Kamešnica“ Podhum u nedjelju, 7. kolovoza 2016. godine na stadionu Bilo Polje s početkom od 13 sati organizira tradicionalnu 9. po redu Seosku olimpijadu starih športova i borbu bikova „Buško Blato 2016“.

Ovim jedinstvenim događajem cilj nam je da obogatimo turističku ponudu Općine Livno odnosno Hercegbosanske županije kao i da vratimo iz zaborava neke naše stare sportske discipline kao što su bacanje kamena s ramena, skok u dalj, potezanje konopa, obaranje ruke... Kao poslasticu za gledatelje posebno izdvajamo uvijek zanimljivu borbu bikova. Naravno, očekuju nas i nastupi KUD-a Kamešnica i narodnih guslara.

Svi oni koji se žele prijaviti za neku od sportskih disciplina mogu to učiniti na sam dan održavanja ovog događaja ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Za najbolje su predviđene novčane nagrade.

Ostvareni prihodi bit će uloženi u sportsku infrastrukturu NK Kamešnice, a dio prihoda donirat ćemo za liječenje mladog Joze Klišanina koji je teško stradao u prometnoj nesreći.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok