U  sklopu projekta „Mogu sam!” u ponedjeljak je, 1. kolovoza, u prostorijama Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize u Livnu održan okrugli stol na kojem je između ostalog predstavljena i Strategija razvoja Hercegbosanske županije 2016.-2020.

Na okruglom stolu su sudjelovali predstavnici udruga Koalicije organizacija osoba s invaliditetom „Zajedno možemo” zajedno s drugim udrugama s područja županije.  Strategiju je predstavila Ivana Mišković, koordinatorica za provedbu Strategije razvoja Hercegbosanske županije 2016.-2020.

Kroz prezentaciju usvojenog dokumenta Strategije, poseban je naglasak stavljen na mjeru razvoja sustava socijalnih usluga i aktivnostima koje udruge mogu i trebaju vezati za ostvarenje osnovnih prava svojih članova a navedeni su u Strategiji razvoja.

Također je bilo riječi i o načinima na koji udruge mogu vezati svoje aktivnosti za razvojnu Strategiju, izraženo i nezadovoljstvo načinom na koji su Udruge sudjelovale u izradi Strategije te je zaključeno da će se u narednom razdoblju raditi na uključivanju osoba s invaliditetom u provedbu Strategije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok