Tomislavgradska Duhovno-humanitarna udruga “Kap ljubavi” prije nešto više od dva mjeseca počela je s planiranjem i izgradnjom skladišta i, zahvaljujući ljudima dobre volje, kao i lokalnoj samoupravi koja joj je besplatno dodijelila zemljište u industrijskoj zoni, došla do samog kraja tog projekta, piše Večernji list BiH.

Nakon 17 godina prostor

Skladište je u nazočnosti brojnih uzvanika i prijatelja blagoslovio i svečano otvorio utemeljitelj i voditelj Udruge fra Jozo Radoš Đoka. U izgradnju objekta površine 300 četvornih metara utrošeno je 85.000 maraka. U 17 godina, koliko Udruga djeluje, selili su se iz jednog u drugi prostor te promijenili 20-ak skladišta, kazao nam je naš stari znanac kojega i mi, kao i sav puk, oslovljavamo nadimkom fra Đoka, te dodao: “Kao što se mlada veseli svojoj bjelini, ja se danas radujem ovom prostoru. Svaka mlada voli dobiti novi dom, tako sam i ja sa svojom Udrugom dobio novi dom ovdje gdje će biti potrebne stvari za naše korisnike na području cijele BiH”, kazao je. Nas, kao i sve druge goste i prijatelje dočekala je tajnica Udruge Dražana Perković, koja je sa svojom “Kapi ljubavi” od samih početaka. Pitamo što će u ovom prostoru skladištiti. “Ovdje ćemo, ako Bog da, donijeti ortopedska pomagala, krevete, skladištiti hranu, znači sve ono što nam je nužno da bi bilo bliže našem središnjem uredu u gradu”, govori nam Dražana i dodaje kako su uvijek u pogonu, da je fra Đoka neumoran te je najavila skore radove na renoviranju i nadogradnji jednog kata na trošnoj obiteljskoj kući pokojnog Ivana Miškića koji je stradao u prometnoj nesreći 2014. Njegova supruga Marija s puno zahvalnosti kazala nam je kako sve nade polaže u “kapljice”: “Krov nam prokišnjava, planiraju nam ga sanirati. Kći mi ima problema s bronhitisom, bez njih stvarno ne znam kako bih.

Nastaviti pomagati Udruzi

Vremena su teška, ja nezaposlena, a od minimalne mirovine koju je kći naslijedila od oca, znate i sami da ne možete puno”, kazala je. Bila je tu i Marica Gudelj koja nam je rekla da se 3. kolovoza navršilo godinu dana otkad joj je fra Đoka uručio ključeve, a ona sa svojih troje djece ušla u novi dom. Stjecajem okolnosti i jedna i druga su iz istog sela, Vedašića, no, nije to jedini sagrađeni dom. Do Marice ih je bilo šest i, kako Dražana u šali reče: “Pitajte o tome fra Đoku, on je postao pravi stručnjak za građevinu”. Pitali smo i općinskog načelnika Ivana Vukadina bi li Tomislavgrad bio to što jest da nije Udruge i fra Đoke te bez imalo zadrške dobili odgovor: “Sigurno ne bi bio onaj pravi Tomislavgrad koji smo mi posljednjih godina naučili gledati jer mnogo puta fra Đoka je i nama iz općinske administracije uskočio kad nam je bila potrebna pomoć. Kada mi nismo mogli određene stvari zbog zakonskih prepreka odraditi, udruga ‘Kap ljubavi’ bila je tu i ja joj ovim putem zahvaljujem i nadam se još uspješnijoj suradnji u nekom budućem vremenu koje je pred nama”. Rukama punim hrane i ostalih potrepština “kapljice” kucaju na vrata potrebitih i u njihove domove donose i ono što je puno vrjednije od toga, razgovor, uho za slušanje i dušu za razumijevanje i utjehu. Uz čestitke na dosadašnjem radu, zbog onih koji su u potrebi, izražena je želja da dobri ljudi nastave pomagati Udruzi koja danas skrbi za oko 400 obitelji iz cijele BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok