Što je to vitalni nacionalni interes Hrvata u BiH? Jesu li se Hrvati u nekim županijama toliko umorili da je HDZ BiH odlučio uzeti stvar u svoje ruke i tako umorne nam Hrvate poslati na zasluženi odmor, a sve u cilju očuvanja njihove „vitalnosti“?

Smjenom Hrvata HDZ-a 1990 sa vlasti u HBŽ-u i dovođenjem na njihova mjesta pripadnike HDZ-a BiH i drugih nehrvatskih stranaka, HDZ BiH pokazao je toliku brigu za svoj narod kao nitko do sada. Zašto se onda HDZ 1990 odlučio za samostalni nastup na slijedećim izborima kada znaju da će ih , nastupe li zajedno, HDZ BiH ukoliko osjeti da su se umorili u tijeku predizborne kampanje, nakon izbora poslati na zasluženi odmor ( a sve u očuvanju njihove vitalnosti i interesa)?  Čemu sumnje u „iskreno“ ispruženu ruku gospodina Čovića?

Kada mi je jedna Hrvatica, inače članica HDZ-a 1990 i dijete poginulog branitelja, javila  kako je njeno mjesto u jednojm povjerenstvu, a odlukom HDZ-a BiH  (a da o toj odluci nije niti obaviještena), zauzela gospođica srpske nacionalnosti, bilo mi je jasno da je HDZ BiH zaista iskrena stranka i želi da ona ostane vitalna, a ne da se dodatno zamara tamo nekim povjerenstvima. Neka Srbi rade, a mi ćemo njih  tako umorne, nastupimo  li zajedno,  lako pobijediti na sljedećim izborima.

Riješili smo dakle dilemu oko toga što je to vitalnost za Hrvate. Nacionalni interes, po mišljenju Dragana Čovića, je okupljanje Hrvata oko HNS-a (čitaj HDZ-a BiH) pa je za realizaciju te ideje pozvao u pomoć  i Gospu u Međugorju kojoj se nakon susreta s Karamarkom otišao pomoliti. Ovog puta, po mom mišljenju, (nadam se i mišljenju svih pravih vjernika) je ipak malo pretjerao u pokušaju ostvarenja svog ( a ne nacionalnog) interesa. Mislim da se ovog puta radi  o nedostatku manipulatorskih insinuacija, te da je Gospa slamka spasa za koju se Dragan Čović pokušava uhvatiti prije nego što ode na “ zasluženi“ odmor pa da i on može očuvati svoju hrvatsku vitalnost.

Mladenka Perković, dr.med. - Zajednica žena HDZ 1990 HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok