Bivši federalni ministar financija Ante Krajina, koji je tu dužnost obnašao u prošloj vladi Nermina Nikšića, prekjučer se na optuženičkoj klupi Općinskog suda u Sarajevu izjasnio da nije kriv za nesavjestan rad u službi.

Naime, kako doznaje Dnevni avaz, pred sutkinjom Rozitom Šimić, Krajina se izjasnio da nije kriv za djelo koje mu Tužiteljstvo Sarajevske županije stavlja na teret. Prema potvrđenoj optužnici, Krajina se tereti za nesavjestan rad tako što je, kao federalni ministar financija, od polovice 2013. do kraja 2014. godine, Hrvatskoj stranci prava (HSP) blokirao isplatu sredstava iz proračunske stavke ‘političke stranke i koalicije’, a na koje je HSP kao i ostale stranke, imao pravo.

Time je Krajina HSP-u, kako tvrdi optužnica, nanio štetu od 120.000 KM.

Za podsjetiti je da je Krajina... u vladu tzv. platforme, formiranu u ožujku 2011. ušao upravo kao kadar HSP-a. Međutim, Krajina je uskoro tu stranku napustio zajedno sa svojim političkim mentorom Josipom Perićem, zamjenikom predsjednika te stranke, koji je tvrdio da nikada nije bio član te stranke iako je prethodno prihvatio dužnost zamjenika predsjednika.

Krajina je i nakon izlaska iz HSP-a nastavio djelovati kao ministar financija u tadašnjoj federalnoj vladi, često se priklanjajući SDP-u. Nakon što se jučer izjasnio o krivnji, protiv njega će se na Općinskom sudu Sarajevo voditi redoviti kazneni postupak.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok