U organizaciji Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije u Livnu su održane Šeste sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječje paralize „Livno 2016.“.

Igre je otvorio prigodnim obraćanjem Livanjski načelnik Luka Čelan: „S velikim zadovoljstvom i veseljem sam danas ovdje s vama, na tradicionalnoj manifestaciji, na šestom po redu sportskom natjecanju. Vaša nazočnost danas ovdje, vaša ustrajnost, potvrda su da se, unatoč određenim poteškoćama i preprekama u životu može uspjeti. Od srca vam čestitam na tome“, kazao je načelnik Čelan te dodao da je Općina Livno do sada pratila rad Udruge, da je suradnja bila dobra „i ja mogu samo reci da ćemo jednako tako našu suradnju nastaviti u budućnosti. U Općini Livno sigurno imate prijatelje i suradnike. Na tim osnovama gradimo i u buduće naš odnos,“zajključio je načelnik Čelan.

Na dobroj dosadašnjoj suradnji zahvalila je predsjednica Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Šemsija Đeladini. Na igrama održanim na sportskom terenu ispred SSŠ Silvija Strahimir Kranjčević sudjelovalo je oko devedeset natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Natjecatelji su odmjerili svoje vještine u visećoj kugli, električnom pikadu, streljaštvu a održan je i turnir šaha. U sklopu natjecanja Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije proslavila je i desetu obljetnicu svečanom večerom na kojoj su uručene nagrade natjecateljima te zahvalnice pojedincima. Na toj svečanosti nazočne je pozdravio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić zahvalivši na dosadašnjoj dobroj suradnji sa željom za uspješan nastavak rada Udruge i u budućnosti.

Priopćeno je iz općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok