- Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin potpisao je s predstavnicima tvrtki Strabag d.o.o.Sarajevo i Strabag d.o.o. Zagreb ugovor o izgradnji kanalizacijskih kolektora, rekonstrukciji i izgradnji vodovoda te izgradnji vodospreme ukupne vrijednosti 2,32 milijuna maraka, prenosi Fena.

Ugovorom je predviđen nastavak izgradnje kanalizacijskih kolektora, rekonstrukcija i izgradnja vodovoda u kanalizacijskim zonama A i B, Ulica Mijata Tomića (od zgrade staroga hotela do skretanja prema Segetu), Ulica Andrije Kačića Miošića, Ulica dr. Mije Ferića, Ulica kneza Branimira, Ulica Zrinsko-Frankopanska, Ulica Hrvoja Vukčića – Hrvatinića, zatim izgradnja nove vodospreme Rudine te izgradnja distribucijskih cjevovoda u Senici i Bučićima.

Nakon svečanog potpisivanja ugovora načelnik općine Ivan Vukadin kazao je kako će po završetku radova 85 posto općine biti priključen na kanalizacijsku mrežu.

- Realizacijom ovog ugovora može se reći da je redukcija vode u samom naseljenom mjestu Tomislavgrad stvar prošlosti, dok se u drugim naseljima stvara pretpostavka za mogućnost priključenja na sustav duvanjskog prstena što je višegodišnji san svih onih koji nisu imali vodu do sada - kazao je Vukadin.

Dodao je kako je u protekle tri godine općina Tomislavgrad investirala više od 11 milijuna maraka u vodovodnu i kanalizacijsku mrežu te da će se investicije i radovi nastaviti dok sva naseljena mjesta ne budu priključena.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok