Pomoćnici ministra znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Krešimir Zadro i Stipe Mamić, te Milan Bošnjak, iz Državnoga ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetili su danas općinu Tomislavgrad kako bi se na licu mjesta uvjerili o opravdanosti sufinanciranja prijavljenih projekta, upućenih iz naše općine prema Vladi RH, u sklopu programa pomoći Hrvatima izvan domovine.

Tako je upriličen posjet HNK Tomislav i gradskom stadionu u izgradnji. S projektom njegove izgradnje i svime ostalim detaljno su ih upoznali predsjednik kluba Ilija Bagarić Lila i općinski načelnik Ivan Vukadin.

Osim nogometnoga stadiona gosti iz Zagreba posjetili su i Centar Nova nada u Kovačima, čiju je izgradnju fnancirala Vlada RH, kao i lokaciju buduće sportske dvorane u Brišniku, o čemu su goste upoznali načelnik Vukadin, ing. Ivan Radoš i Marija Karačić, ravnateljica Osnovne škole fra Mije Čuića.

Budući da se svi projekti izvan RH sufinanciraju u ukupnom iznosu od 20 mil. kuna, a prijavljeni projekti višestruko premašuju ovaj iznos, Vlada RH ove je godine uvela novinu po kojoj su na lice mjesta upućena stručna povjerenstva koja će valorizirati i predložiti Vladi RH samo najbolje projekte za sufinanciranje. Odluka o odabiru se očekuje uskoro.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok