U organizaciji Vlada Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije u svečanoj dvorani Golden Palast u Orašju je u petak 2. rujna, održana četvrta „Večer Hercegovine u Posavini”.

Na početku druženja kojem je nazočilo više od 600 uzvanika obratili su se domaćini Hercegovačke večeri , predsjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije, Nevenko Herceg, Zedenko Ćosić i Draško Dalić.

Predsjednik Vlade Draško Dalić u svom obraćanju zahvalio je svima koji su uveličali skup u Orašju naročito što je ova večer u Posavini na jedan način večer i Hercegovine i Bosne kao što to kaže naziv županije Hercegbosanske.

Hercegovačkoj večeri nazočili su hrvatski član Predsjedništva  dr. Dragan Čović, Andrej Plenković, predsjednik HDZ RH, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH dr. Božo Ljubić, Marinko Čavara predsjednik FBiH, Borjana Krišto dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Vjekoslav Bevanda, dopredsjedatelj Vijeća ministara BiH, Federalna ministrica financija Jelka Miličević, predsjedateljica Doma naroda PFBiH, Lidija Bradara, ministar pravde FBiH, Mato Jozić, i ministar prostornog uređenja FBiH, Josip Martić.

Pored nazočnih predstavnika izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti svih razina, ministara, načelnika, gradonačelnika i predstavnika javnih institucija, ispred Vlade Hercegbosanske županije tradicionalnom okupljanju nazočili su ministar unutarnjih poslova, Darinko Mihaljević, ministar financija, Stipan Šarac i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić.

U kulturno zabavnom dijelu večeri nastupili su KUD Napredak iz Odžaka i HKUD Hercegovac iz Zapadnohercegovačke županije, te se druženje i dobra zabava nastavila uz hitove hercegovačke estradne legende Mate Bulića.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok