Kandidati HDZ-a za XI. izbornu jedinicu predvođeni nositeljem liste dr. Božom Ljubićem sastali su se jučer s prostorijama HDZ-a BiH u Livnu s dužnosnicima HDZ-a BiH iz Hercegbosanske županije, a domaćin je bio predsjednik ŽO HDZ-a BiH HBŽ Ivica Brešić.

Na sastanku se razgovaralo o samoj izbornoj kampanji i mobilizaciji glasača te programu kandidata.

Kandidati HDZ-a za XI. izbornu jedinicu s domaćinima su posjetili i crkvu u Guberu i Županijsku bolnicu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

U dvorani Skupštine HBŽ-a u Tomislavgradu, upriličeno je predstavljanje kandidata Hrvatske demokratske zajednice za XI. Izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske koji će se u BiH održati 10. i 11. rujna ove godine.

Osim dr. Ljubića, o svojoj viziji i planu djelovanja u Saboru RH na skupu su govorili i Željko Raguž, ravnatelj Dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH, Davor Čordaš, ministar za izbjegle i raseljene u Vladi RS, dr. Vjekoslav Jeleč, Ankica Gudeljević, Dragan Konta, Miro Grabovac Titan, Ivana Barić i dr. Ivanka Mađar Šimć.

U Tomislavgradu, kandidati HDZ-a za XI. izbornu jednicu uz domaćine su posjetili Kulturno-informativni centar i Franjevački samostan.

U govoru na predizbornom skupu u Vitezu nositelj liste HDZ-a za XI. izbornu jedinicu dr. Ljubić je osporio ekskluzivno pravo bilo komu govoriti i nastupati u ime branitelja, ističući kako nitko nema veće pravo govoriti u njihovo ime i zastupati prava branitelja od lista HDZ-a, koji je, kako je podsjetio, organizirao obranu u BiH i Hrvatskoj u domovinskom ratu.

Ljubić je podsjetio i na ulogu Hrvatskog narodnog sabora (HNS-a) u stvaranju hrvatskog zajedništva i obrani političkog subjektiviteta i suvereniteta Hrvata od majorizacije kojoj su bili izloženi.

„Trebaju nam prijatelji i partneri. A najbolji partner je hrvatska država, i zato u budućem mandatu oni koji budu izabrani na nama je da osvijetlimo i posvijestimo hrvatskoj političkoj javnosti strateški značaj očuvanja političkog subjektiviteta Hrvata u BiH“, zaključio je nositelj liste HDZ-a za XI. izbornu jednicu dr. Ljubić.

Na skupu u Vitezu predstavili su se i ostali kandidati s liste HDZ-a za XI. izbornu jednicu, navodi se u priopćenju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok