U utorak 6. rujna u Livnu je održano predstavljanje kandidata Hrvatske demokratske zajednice za XI. Izbornu jedinicu na predstojećim izborima za Sabor Republike Hrvatske.

Kandidati su se susreli s dužnosnicima HDZ-a BiH Hercegbosanske županije u prostorijama stranke gdje je, između ostalih, sve nazočne pozdravio kandidat na listi za XI izbornu jedinicu Livnjak Dragan Konta.

Kazao je kako je njegov motiv kandidiranja prije svega sprječavanje novih podjela među Hrvatima u BiH a napose braniteljske populacije. U svom obraćanju je iznio niz činjenica o pokušajima pojedinaca da kroz svoje nastupe u kampanji prešućuju povijest.

„Udruge proistekle iz Domovinskog rata na prošlim parlamentarnim izborima u BiH gotovo u sto postotnom iznosu svoju potporu dali su HNS i Hrvatskoj demokratskoj zajednici da zastupa Hrvate u BiH“, kazao je Konta i dodao da ga žalosti situacija gdje pojedinci misle da na temelju ratnih zasluga imaju pravo igrati se s biti hrvatskog naroda.

“Vjerujem da hrvatski narod u BiH i branitelji HVO-a neće dozvoliti da budu zavedeni. Jedina stranka koja nudi konkretna rješenja za probleme Hrvata i hrvatskih branitelja je Hrvatska demokratska zajednica. Jasno nam je da jedino na institucionalan način možemo ostvariti svoja prava“, istaknuo je u svom obraćanju kandidat HDZ-a za XI. Izbornu jedinicu na Izborima za Hrvatski sabor Dragan Konta.

Kandidati i dužnosnici prilikom boravka u Livnu posjetili su i Županijsku bolnicu fra Mihovil Sučić i crkvu Gospe od Anđela u Guberu nakon čega su se uputili na susret s biračima u Tomislavgradu.

Priopćeno je iz Izbornog stožera OO HDZ BiH Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok