U sinoćnjoj akciji male skupine volontera (iz Glamoča, Livna i Tomislavgrada) Udruge za zaštitu, spašavnje i zbrinjavanje životinja HBŽ "O", uhvaćen je čopor  napuštenih pasa o kojima se ovih dana moglo čitati na lokalnim portalima.

Iako su psi opisani kao velika prijetnja građanima, kao izrazito agresivni psi koji naselje drže u strahu, volonteri Udruge "O" uspješno su ih uhvatili obzirom da psi nisu pokazivali znakove agresije.

Nakon veterinarske obrade koja podrazumijeva sterilizaciju/kastraciju, čipiranje, vakcinaciju i čišćenje od parazita, psi će biti  zbrinuti i udomljeni.

Naglašavamo da se ovdje radi, kao i svaki put, o psima koji su napušteni i očitom primjeru neodgovornog vlasništva te molimo sve građane Hercegbosanske županije da iskoriste novu akciju BESPLATNE sterilizacije svojih ljubimaca kako ne bi došlo do neželjenog legla i izbacivanja pasa na ulicu.

Također, ovim putem pozivamo sve ljubitelje životinja na području Tomislavgrada i cijele HBŽ , a koji mogu, imaju vremena i žele da nam se priključe kako bismo svi zajedno bili učinkovitiji i kako bismo lakše radili na rješavanju ovog problema. Svi koji su zainteresirani za volontiranje mogu nam se javiti na facebook stranicu Udruga za zaštitu, spašavanje i zbrinjavanje životinja HBŽ "O".

Udruga "O"

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok