Danas su u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji boravile predstavnice UNICEF-a BiH Nikolina Obradović i Selena Bajraktarević.

Tom prigodom su u zgradi Vlade održale radni sastanak s ministrom rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Dragoslavom Topićem i Matom Križancem, pomoćnikom ministra znanosti, prosvjete, kulture i šparta Hercegbosanske županije.

Na sastanku su predstavnice UNICEF-a prezentirale projekt Ranog rasta i razvoja djece kojeg imaju namjeru provesti u općinama Livno i Kupres, a ako se ukaže potreba i u drugim općinama naše županije.

Riječ je o projektu kojim je predviđeno integrirano djelovanje te objedinjavanje svih usluga koje su fokusirane na djecu u starosnoj dobi od 0-6 godina, s ciljem na ranu detekciju i ranu intervenciju kod djece s poremećajima u razvoju, ali i omogućavanje ostvarenja svih potencijala nadarene djece.

Projekt podrazumijeva otvaranje Centra za rani rast i razvoj djece koji bi bio smješten u Domu zdravlja Livno, s ciljem poboljšanja socijalnih usluga za djecu kroz obuku i rad s roditeljima i posebnim naglaskom na ugrožene skupine.

Ministar Topić i gosp. Križanac iskazali su spremnost za sudjelovanje i pružanje pomoći u ime oba ministarstva pri realizaciji ovoga Projekta.

Na koncu je dogovoreno da će termin potpisivanja Protokola o suradnji, koji bi službeno značio i početak provedbe ovoga projekta, biti usuglašen tijekom dana, a potpisivanje Protokola se očekuje sljedećeg tjedna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok