Na stijenama Troglava, najvećeg vrha Dinare održana je vježba stijenskog spašavanja GSS-u BiH, u subotu, a u nedjelju je dan bio posvećen potragama te se radila vježba potrage u grotlu Troglava.

Pripadnici GSS-u BiH su ovog vikenda uradili veliku saveznu vježbu na kojoj je sudjelovalo 38 spašavatelja. Domaćin vježbe je bila stanica GSS Herceg-Bosanske županije, sa Marinom Vidovićem na čelu koji je bio i vođa ove vježbe.Moderator subotnjih događaja na stijenskom spašavanju je bio Zoran Ćosić, instruktorski kandidat GSS-u BiH, tehnički rukovoditelj stanice GSS HBŽ.

Organizator nedeljnih događanja na vježbi potrage je bio Zdenko Marić, instruktor GSS-u BiH. Uz predavanje o potragama radila se i vježba sa GPS uređajima.

Nedeljne aktivnosti su upotpunjene i vježbom potražnih pasa na kojoj su 6 potražnih pasa HGSS Mostar sa svojim vodičima napravili trening traganja za nestalom osobom.

Usaglašavanje postavki programa za digitalnu kartografiju je također bila jedna od tema ovog vikenda koji je obilovao sadržajima.

Na samoj vježbi sudjelovali su i gosti iz specijalne policije HBŽ, te spašavatelji iz HGSS Hr., iz stanica Karlovac i Split.

Vježbu je pratilo i izaslanstvo Federalne uprave civilne zaštite.

Pogledajte fotogaleriju >>>

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok