Mještani MZ Vidoši u velikom broju su se odazvali predstavljanju izbornog programa HDZ-a BiH Livno, kandidata za Općinsko vijeće Livna te kandidata za načelnika  općine za predstojeće lokalne izbore održanom u ponedjeljak u prostorijama škole u Smričanima.

O značaju lokalnih izbora te o važnosti odziva birače nazočnima je govorio predsjednik OO HDZ-a Livno, Darinko Mihaljević.

Nositelj liste Hrvatske demokratske zajednice BiH za Općinsko vijeće Livna Krešimir Jolić ukratko je predstavio program stranke za predstojeće lokalne izbore. Govorio je o planovima za jačanje gospodarstva i poduzetništva, o razvoju poljoprivrede i turizma, o pravima branitelja, obnovi i razvitku lokalne infrastrukture, zdravstvu, školstvu, kulturi i športu.

Aktualni načelnik Općine Livno i kandidat za budućeg načelnika Luka Čelan sve nazočne upoznao je sa završenim i projektima u tijeku, te o planovima za budućnost. Govorio je, između ostaloga, o izgradnji vodovoda kapitalnom projektu za cijelu livanjsku općinu čijim završetkom će sva kućanstva u, prostorno ne maloj, livanjskoj općini imati pitku vodu.

Također je istaknuo niz značajnih projekata za Livno, poput izgradnje tvornice opruga na Begovači, izgradnji Glazbene škole, novog dječjeg vrtića, te niz drugih  infratsrukturnih projekata.

Posebno zadovoljstvo izrazio je činjenicom o provođenju odluke donesene prije pet godina a odnosi se na besplatan prijevoz svih učenika u livanjskoj općini.

Veliku važnost, kako je rekao načelnik Čelan, ima i odluka o subvencioniranju kamata za sve investicijske kredite u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, te poticaji za podizanje novih višegodišnjih nasada, kao i za proizvodnju jagodičastog i bobičastog voća.

Na koncu skupa nazočni simpatizeri i članovi HDZ-a BiH pozvani su da i na predstojećim lokalnim izborima ispravno biraju za načelnika Livna Luku Čelana i za vijećnike Općinskog vijeća Livna kandidate s liste HDZ-a.

Priopćeno je iz Izbornog stožera OO HDZ-a BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok