Temeljem Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Odluke načelnika općine Bosansko Grahovo, ministar Ilija Šlivić je u ime resornog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije s tvrtkom „Gabiccini“ d.o.o. Livno, proteklog tjedna potpisao Ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u općini Bosansko grahovo.

Ugovor je zaključen na 10 godina, a zakupom je obuhvaćeno oko 344 ha poljoprivrednog zemljišta uz godišnji iznos zakupnine od cca 48.000,00 KM, od čega će 80 % pripasti općini Bosansko Grahovo, a 20% županiji.

Ugovor je potpisan s talijanskom tvrtkom „Gabiccini“ koja već dugi niz godina djeluje i radi na europskom tržištu u peradarskoj industriji, posebno u proizvodnji kokošiju (nosilica) i u proizvodnji jaja.

Zbog povećane potrošnje stočne hrane ova tvrtka je pokazala interes za zakup velikih poljoprivrednih zemljišta u Hercegbosanskoj županiji koja svojim poljoprivrednim karakteristikama ispunjava sve uvjete za proizvodnju ekoloških čistih žitarica, čime bi se došlo do što kvalitetnijeg biološkog proizvoda.

Prema predstavljenom projektu vrijednost ulaganja u zakupljeno zemljište iznosit će oko 1.500.000,00 eura, a planirana je gradnja farme i tvornice stočne hrane, što bi rezultiralo porastom radnih mjesta za domaće stanovništvo.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok