Svečanim prijmom povodom 23. rujna, Dana branitelja Livna,  kod načelnika Luke Čelana započela je proslava Dana općine Livno 2016. godine.

Na prijmu su bili nazočni predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih, predstavnici HVIDR-e, dragovoljaca i veterana, specijalne policije, te ratni vojni zapovjednici. Čestitavši Dan branitelja načelnik Čelan je kazao da je naše prostore obranila snaga građena na ljubavi i pravednosti i da to nikako ne smijemo zaboraviti.  „Na nama je da svakodnevno radimo na tome da u našem Livnu nastavimo stvarati uvjete za dostojanstven život svih njegovih stanovnika“, kazao je načelnik Čelan i dodao da je mišljenja da se samo zajedničkim radom i suradnjom postižu ciljevi. „Općina Livno je jedna od rijetkih koja ima i Odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći braniteljima i članovima njihovih obitelji. Kroz nju se ogleda naša briga, onoliko koliko nam dozvoljavaju naše mogućnosti. Međutim, za ravnopravan status branitelja u društvu potrebno je puno više. Bosna i Hercegovina mora postati država u kojoj će biti zajamčena prava svih naroda na jednakopravan način, a samim tim i prava branitelja“, istaknuo je u svom obraćanju općinski načelnik Luka Čelan. 

U ime Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sve nazočne pozdravio je Željko Krišto. Zahvalivši načelniku na prijmu i na dobroj dosadašnjoj suradnji uputio je čestitku povodom Dana branitelja. Krišto je sve nazočne podsjetio da je na današnji dan navršeno i dvadeset pet godina od donošenja odluke o formiranju oružane formacije u Livnu.

Nakon prijma položeni su vijenci na Spomeniku poginulima za slobodu hrvatskog naroda, a u crkvi Svih svetih za sve poginule branitelje služena je sveta misa.

Priopćeno je iz Općine Livno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok