Dragi naši sugrađani i prijatelji, Među vama ima simpatizera i članova Devedesetke, HDZ BiH i ostalih stranaka. Ima vas koji ne izlazite na izbore i politika vas ne zanima. Svima je vama zajedničko jedno: dobri ste ljudi.

Na žalost, našu livanjsku politiku desetljećima nisu vodili takvi ljudi. Desetljećima Livnom pogrešno upravljaju, rade isključivo za osobnu korist, a podlo, među Livnjacima šire beznađe porukama: „svi su političari isti“ i „svi su jednako krivi“.

E to, dragi sugrađani i  prijatelji, nije istina.

Kako pet prstiju na ruci nije istih, tako ni svi političari nisu isti. Isto tako nisu svi odgovorni ni jednako krivi, nego se točno zna tko je za što odgovoran, zaslužan i kriv.

„Svi su krivi“ je i isto što i „nitko nije kriv“.

Dosadašnji načelnici su oni koji su vladali Livnom, i za ono što je sad Livno i što se događa u Livnu najveća odgovornost, zasluga i krivnja je na njima.

Sadašnji Načelnik zadnjih 12 godina upravlja Livnom.

12 godina. 12 godina je imao priliku raditi i pokazati što može učiniti za Livno.

Po nama, učinio je nedovoljno. Nije zaslužio ni drugi mandat, kamoli četvrti za koji se kandidira.

Livno nikad nije bilo u goroj situaciji. Među Livnjacima je zavladalo beznađe. Ljudi masovno odlaze, škole se zatvaraju, radna mjesta gase… Vladajući u Livnu 26 godina nemaju efikasan odgovor na te probleme.

Pojedini političari u Livnu, koje ne želimo prozivati, jer i to im je vid reklame, ali svi vi znate o kome govorimo, uzimaju sebi za pravo određivati tko ima pravo raditi i ostati u Livnu, a tko ne; tko ima pravo liječiti se i živjeti, a tko nema. Zamislili su da se mogu igrati Boga, biti gospodari života i smrti u Livnu!

Dragi sugrađani i prijatelji, ništa od toga oni ne bi mogli bez vaših glasova. Vi imate moć pokazati im da se ne mogu igrati Boga, vi im možete uskratiti glas.

Ako ste zaposleni u javnim poduzećima ili na proračunu, nisu oni ti koji su vam dali posao. Pa nisu vas zaposlili u vlastitim firmama. Javna poduzeća su poduzeća svih nas, a proračun je naš proračun, a ne pojedinih samozvanih Bogova. Svatko od nas ima pravo na posao!

I da su se ti naši livanjski samozvani politički Bogovi više bavili onim zašto su dobivali glasove: Livnom (da je Kamensko granični prijelaz prve kategorije; Livno povezano sa Splitom autocestom Sarajevo-Split, Livno bus vlasnik modernog autobusnog kolodvora s kojeg voze  modernizirani autobusi Livno busa; riješen sustav navodnjavanja, a livanjsko polje obrađeno; sela puna obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, „blaga“ i djece…), a manje osobnim bogaćenjem i stvaranjem od sebe kultova nedodirljivih božanstava, ne bi nam sada pola susjeda obijalo bjelosvjetske bauštele i staračke domove, nego bi danas bili u svojim domovima i poslije posla s nama pili kave!

Dragi sugrađani i prijatelji, bez obzira na to koju stranku simpatizirate ili za politiku uopće ne marite, svi ste vi svjesni da se u Livnu pod hitno mora nešto mijenjati.

U nedjelju 2.10.2016. imate priliku učiniti prvi korak u tom smjeru.

Možete uskratiti glas dosadašnjem Načelniku koji 12 dugih godina nedovoljno čini za Livno i ničim nije zavrijedio oduzeti Livnu još četiri godine.

Možete, a po nama, radi naše i budućnosti naše djece, i morate podržati promjene i Božu Perića, oca petero djece, profesora, poljoprivrednog gospodarstvenika; mladog čovjeka s idejom, vizijom, željom i voljom za radom da kao naš novi Načelnik Livno oživi i učini sve da Livno ponovo postane grad koji ima budućnost i perspektivu!

HDZ1990

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok