Ne ukradi! – sedma je Božja zapovijed. Oteto, prokleto! – rekli su naši stari.

Vladajući u Livnu umjesto da se pospu pepelom i ispričaju biračima, zbog sramotne krađe, narodu, od kojeg su ukrali poručuju: Tko, gubi ima pravo da se ljuti!

Jadno, pa i ako dolazi od njih, koji ništa drugo nisu naučili, nego lagati i potkradati narod!

A onda, po starom dobrom običaju, kako bi prikrili svoje lopovluke, dižu nacionalne tenzije. Po njima, Luka Čelan je pobjedio kod Hrvata, Božo Perić kod Bošnjaka.

Iz izbornih rezultata vidljivo je da je Božo Perić pobjedio kod Bošnjaka u Zagoričanima, rodnom mjestu prevaranta, koji ovakve dezinformacije širi. Isti ti huškači iz HDZ BiH, u dogovoru sa SDA, tražili su 2008. od hodžada pozove vjernike da glasaju za Luku Čelana, a ne za Boru Krištu. HDZ BiH je 26 godina u vlasti sa SDA, a „ruke“ iz SDA u vlasti sigurnije su im i od ruku vijećnika i zastupnika iz HDZ BiH. HDZ BiH u dogovoru sa SDA „ubacuje“ glasačke listiće…  A što Bošnjaci u Livnu misle o izboru za načelnika, najbolje govore 73 prazna listića u Gornjem gradu.

Čim se HDZ BiH poziva na Hrvatstvo i nacionalne interese, znamo kako je velika prevara u pitanju.

Božo Perić je pobjedio na dvije trećine biračkih mjesta, 26 od 39, u Livnu. Pobjedio je na Brini, u Žabljaku, Centru, Novom naselju, Gornjem gradu, Begluku, Prikorici, Zagoričanima, Lištanima, Priluci, Kablićima, Smričanima, Ljubunčiću, Strupniću, Grborezima, Mišima, Megdanu , Rujanima…

Livanjke i Livnjaci su izabrali Božu Perića za Načelnika. Izabrali su promjenu, pošten pristup, odlučili su da im je dosta korupcije i lažnih obećanja.

Ali ne, vladajući ne daju Livnjacima da biraju. Oni imaju biračke odbore da izaberu njih, što će im birači?

U Golinjevu, selu s 555 registriranih birača, (selu sličnom Mišima, u kojima je od 528 birača na izbore izišlo 87 birača) birački odbori su prebrojali 458 glasačkih listića. Od toga preko 200 lažnih, posvjedočili su sami članovi biračkih odbora, koji su listiće „ubacivali“. Od tih 452 prebrojana listića, 350 ih je bilo za Luku Čelana.

U Podhumu je prebrojan 521 glasački listić. Od toga, po riječima članova biračkog odbora, preko 200 je „ubačenih“. Od 521 prebrojanih, 344 su bila za Luku Čelana.

U Prologu, selu u kojem je osnovna škola zatvorena, zbog odlaska stanovnika, od 562 registrirana birača, birački odbori su prebrojali 505 glasačkih listića. Promatrač na tom biračkom mjestu evidentirao je 155 birača, koji su izišli na izbore. Ostalih 350„ubacio“ je birački odbor. Od 505 prebrojanih glasačkih listića 413 ih je za Luku Čelana.

I da ne nabrajamo više i slijepcu je jasno o kakvoj krađi izbora se ovdje radi.

Kamo sreće da u spomenutim mjestima živi i pola stanovnika, koji su, navodno, izišli na izbore!

„Gospodin“ na čelu Općinskog odbora HDZ BiH, također pokušava oblatiti doktora Nediljka Rimca (Zelu). Ma koliko već godinama to pokušavao, u tom naumu neće uspjeti! Neće uspjeti, prije svega, zbog toga što je Nediljko Rimac čovjek, što se za dotičnog „gospodina“ ne može reći da će ikad biti!

A po informacijama, koje je „gospodin“iznio za Zagorički vodovod, ispada da je taj vodovod najskuplji u povjesti. Mogli su za te novce, koje su,  navodno,utrošili, napraviti i dva vodovoda, a u Zagoričanima i Potočanima voda još nije potekla.
Koliko je od tih novaca završilo u njihovim džepovima?

Tko više šteti ugledu Livna: onaj tko vara i krade ili onaj tko na varanje i krađu ukazuje?

I za kraj, vladajućem HDZ BiH uputit ćemo samo još jednu narodnu mudrost: Budala se diči, onim čega se pametan čovjek stidi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok