Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić danas je sa savjetnikom za gospodarstvo i financije Zdravkom Markovom održao radni sastanak s predstavnicima tvrtke Ugljeninvest d.o.o. Livno.

Razgovaralo se o koracima koje je potrebno napraviti u narednom razdoblju u cilju realizacije projekta navedene tvrtke na prostoru općina Livno i Bosansko Grahovo, kao što su proglašenje prostora od javnog interesa na kojem bi se eventualno izgradio termoenergetski objekt  i vršila eksploatacija ugljena.

S obzirom na značaj jednog termoenergetskog objekta za Hercegbosansku županiju pa i Bosnu i Hercegovinu predsjednik Vlade, Draško Dalić dao je maksimalnu potporu u realizaciji ovog projekta.

U Prostornom planu Hercegbosanske županije koji je u završnoj fazi izrade i fazi pred usvajanje na Skupštini Hercegbosanske županije lokalitet za izgradnju termoenergetskog objekta s nalazištem ugljena je kao takav prepoznat i ugrađen u Prostorni plan.

Predsjednik Vlade, Draško Dalić upoznao je predstavnike potencijalnog investitora s nedavnom posjetom Termoelektrani Stanari te ukazao na ulogu jednog takvog objekta u razvoju jedne zajednice posebno imajući u vidu odlazak obrazovanih mladih obitelji.

Realizacijom jednog takvog projekta uposlilo bi se oko 700 ljudi, a značaj drugih beneficija projekta tvrtke Ugljeninvest d.o.o. za ovaj kraj ne treba posebnog naglašavati.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok