Novoizabrani načelnik Kupresa Milan Raštegorac – Komo, kandidat HDZ-a 1990, izjavio je kako će svoju dužnost obavljati časno i savjesno, na dobrobit svih Kuprešaka.

– U svom mandatu očekujem završetak izgradnje sportske dvorane, kanalizacije, uređenje infrastrukture. Fokusirat ću se i na rekonstrukciju vodovoda i jačanje kapaciteta opskrbe vodom, a zalagat ću se i za smanjenje potrošnje energenata u općinskim institucijama – kazao je u razgovoru za Fenu Raštegorac.

Prioritet će mu biti zapošljavanje mladih osoba preko privatnih tvrtki, a po njegovim riječima, već se pregovara o zapošljavanju deset do dvadeset osoba u tekstilnim pogonima.

Jedna od značajki njegovog mandata bit će i transparentnost, doda je Raštegorac, pa bi se tako ubuduće sve sjednice Općinskog vijeća Kupres trebale javno prenositi.

U Općinskom vijeću većinu će imati HDZ BiH, koji će imati 8 od 17 vijećnika, što bi moglo stvarati probleme novom načelniku, no on vjeruje kako će uz podršku drugih političkih stranaka i viših razina vlasti uspjeti prevladati eventualne opstrukcije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok