U srijedu 18.10. 2016. god., v. d. Predsjednika Uprave Draško Brnić, v. d. Izvršnog  direktora za poslove šumarstva Dragan Tomić i  Rukovoditelj Službe uzgoja i zaštitu šuma obišli su lokalitete u Tomislavgradu i Livnu gdje je u tijeku jesensko pošumljavanje.

Na licu mjesta Upravitelji Šumarija i projektanti upoznali su članove Uprave sa načinom pošumljavanja i prostornim planiranjem površina sa naglaskom na protupožarne mjere.

- Na oba lokaliteta obavljeni su pripremni radovi melioracija i priprema tla za pošumljavanje - riperanje terena, te formiranje protupožarnih prosjeka.

- U Tomislavgradu na  G.J. Ljubuša u odjelima 32 i 81 u 2016 godini pošumit će se ukupno 138,76 ha sa oko 350.000 sadnica bijelog i crnog bora te smreke.

- U Livnu je obavljen nastavak pošumljavanja u odjelu 77 na G. J. Tribanj-Tušnica, na površini od cca 40 hektara gdje će se zasaditi oko 100.000 sadnica bijelog bora. Posebno je za pohvalu temeljita  podjela površina na svakog radnika čime je način kontrole kvaliteta radova olakšan.

Za pošumljavanje su korištene sadnice u nisula - sustavu,  proizvedene u Rasadniku Pržine.

U narednom periodu izvršit će se planirano pošumljavanje i na ostalim površinama, a osim planiranoga realizirati će se i neki specifični projekti pošumljavanja.

O ukupno pošumljenoj površini u 2016 kao i ostalim detaljima javnost će biti upoznata nakon završetka radova na pošumljavanju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok