Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić danas je u zgradi Vlade u Livnu zajedno s ministricom pravosuđa i uprave Hercegbosanske županije,  Mirjanom Stojsavljević – Petraković, ministrom unutarnjih poslova Hercegbosanske županije, Darinkom Mihaljevićem i predsjednikom Tima za sprječavanje korupcije u Hercegbosanskoj županiji, Adisom Čobanom održao sastanak s predstavnicima Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije (APIK), ravnatelj Hasim Šabotić i zamjenikom zamjenik Draganom Slipce.

Nakon što je zaželio dobrodošlicu predsjednik Vlade  upoznao je predstavnike Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije s izradom Strategije za borbu protiv korupcije Hercegbosanske županije 2016.-2019. godina, te s izradom Akcijskog plana za provedbu Strategije borbe protiv korupcije 2016.-2019. godine. Također ih je upoznao da je Vlade Hercegbosanske županije na jučer održanoj sjednici donijela Rješenje o imenovanju Tima za sprječavanje korupcije u Hercegbosanskoj županiji. Zadatak Tima je realizacija i provođenje Akcijskog plana kao i koordinacija aktivnosti svih institucija i javnih službi Hercegbosanske županije u sprječavanju korupcije.

Tom prigodom zahvalio je predstavnicima Agencije na suradnji u nadi da će suradnja nastaviti u borbi protiv korupcije koja razara sve pore našeg društva.

Predstavnici Agencije izrazili su spremnost za pomoć novoimenovanom Timu Vlade Hercegbosanske županije u svim daljnjim aktivnostima u nadi za što bolji i efikasniji rad. Obzirom da je BIH potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju preuzela obavezu borbe protiv korupcije i kriminala kao sastavnog dijela Akcijskog plana provedbe Reformske agende što je dužnosti i obaveza svih institucija u BIH pri pristupanju Europskoj uniji.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok