Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić primio je danas Zdravka Vojvodića, predsjednika Udruženja drvnog klastera Hercegovina (DKH) i Osmana Macića, predsjednika Skupštine Udruženja DKH sa suradnicima.

Sastanku su nazočili i savjetnik predsjednika Vlade za gospodarstvo i financije, Zdravko Markov, predstavnik ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Stipe Perković i predstavnica ministarstva gospodarstva Jovanka Sabljić.

Predsjednik Vlade upoznao je nazočne sa značajem šumarstva za županiju te činjenicom da na šumsko zemljište Hercegbosanske županije otpada 60 % prostora na kojem se godišnje posiječe 40 000 kubnih metara različitih drvnih sortimenata.

Predstavnici Udruženja drvnog klastera Hercegovina informirali su predsjednika i nazočne sa značajem i ulogom klastera kao i pokrenutom inicijativom osnutka Centra izvrsnosti za drvo koji će biti smješten u Mostaru.

Centar bi obrazovao srednjoškolski kadar potreban za tržište rada čime bi se stvorila pretpostavka da se stanje u drvnoj industriji podigne na viši stupanj finalizacije u proizvodnji čime bi se pomoglo i u rješavanju svakodnevnih izazova s kojima se susreću svi kojima je djelatnost vezana uz  drvnu industriju i šumarstvo.

Predsjednik Vlade podržao je inicijativu Udruženja drvnog klastera u nadi da će sve zainteresirane strane u okviru svojih obveza doprinijeti njenoj realizaciji što bi u konačnici rezultiralo jačanjem drvnog sektora i otvaranjem novih radnih mjesta.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok