Demokratska fronta Livno je na osnovu predizbornog programa za lokalne izbore 2016. godine, preko zastupnice Suzane-Franjke Galić, na 12. redovitoj sjednici Parlamenta FBiH koja je održana 08.11.2016. pokrenula inicijativu za povećanje naknade HEP-a koju općine Livno i Tomislavgrad dobivaju na osnovu korištenja voda Buškog blata.

Također, zastupnica Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, Maja Gasal-Vražalica zatražila je danas na sjednici Doma pojašnjenje odnosa između dviju zemalja o ovom pitanju, podsjećajući da se radi o najvećem vještačkom jezeru u Europi.

Iznijela je podatak da BiH na račun tog jezera izgubi desetke milijuna KM, ali već dugo iz Kantona 10, na čijem prostoru je ovo jezero navode da hrvatska Elektroprivreda kod plaćanja ionako malih naknada provodi to samovoljno. Tako je primjerice, općinama Livno i Tomislavgrad 2011. godine uplaćeno tek nekoliko tisuća KM uz obrazloženje da je hidroelektrana na remontu te da voda nije korištena. Naknada koja se plaća ovim općinama je oko 0,010 KM po kilovatsatu proizvedene energije. To znači da se zaradi 70 milijuna KM godišnje - naglasila je Gasal-Vražalica da današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Isto tako, Demokratska fronta Livno će preko svojih izabranih vijećnika, odmah po formiranju Općinskog vijeća Livno, pokrenuti inicijativu i na razini općine.

Na ovaj način Demokratska fronta Livno pokazuje drugačiji pristup vođenju politike te pokazuje kako će aktivno raditi na poboljšanju uvjeta života svih građana koji žive u Kantonu 10. Također, na ovaj način pokazujemo biračima da ćemo opravdati njihovo povjerenje koje je Demokratska fronta dobila na proteklim izborima.

Ured za informiranje Demokratske fronte Livno

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok