Rukovodstvo Mreže Vijeća Učenika Hercegbosanske županije, tijela koje predstavlja i zastupa interese svih srednjoškolaca u BiH, sastalo se u petak, 11.studenog 2016. godine  s ministrom prosvjete, znanosti, kulture i športa, gospodinom Petrom Galićem i s njegovim pomoćnikom, Matom Križancem.

Nakon što je rukovodstvo mreže, Mija Kaselj, Franka Rogalo te Stefan Talijan, upoznalo ministra s radom mreže i njezinim uspjesima tokom prethodne školske godine, uslijedilo je predstavljanje same aktivnosti „Suradnja s ministarstvom“.

Sastanak je završni korak novoosmišljene aktivnosti Vijeća Učenika, isplanirane na treningu Mreže Vijeća Učenika koji se održavao u periodu od 27.-29.listopada, pod nazivom „Suradnja s ministarstvom“. Prethodno su srednjoškolci iz cijele Hercegbosanske županije zajednički odabrali 5 problema, odnosno načina kako unaprijediti samo školstvo i njihov položaj, te su spomenute iznijeli ministru, Petru Galiću, na održanom sastanku u želji da ministar poboljša ili u potpunosti pokuša riješiti iste.

Kao i prethodnih godina, ministar je i ovaj put bio otvoren za suradnju sa srednjoškolcima, te im pružio potpunu podršku za aktivnosti isplanirane za tekuću školsku 2016./2017. godinu.

„Otvorenost ministarstva u bilo kojem pogledu suradnje nas je i više nego oduševila. Za sve probleme smo našli dijelomično ili potpuno rješenje. Osim podrške za sam način obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca (17.11), prve aktivnosti koja slijedi, ministar nam je pružio svoju podršku i pomoć i za sve ostale aktivnosti koje slijede. Uz otvorenost ministarsatva prema srednjoškolcima u vidu suradnje i potpore moram naglasiti kako smo mi kao mreža vijeća učenika, tj. kao srednjoškolci također spremni za svaki oblik suradnje s ministrom, odnosno s ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa. Zahvaljujemo ministru na njegovom vremenu koje nama je posvetio, te mu poručujemo kako to vrijeme nije bilo uzalud potrošeno.“ –rekla je Mija Kaselj, predsjednica Mreže Vijeća Učenika.

Priopćeno je iz Mreže vijeća učenika Hercegbosanske županije

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok