Na nedavno održanoj 5. Međunarodnoj konferenciji braniteljskih udruga potpisnica Povelje prijateljstva „Vukovar 2016. godine“ razgovaralo se o tome da se za pet tisuća učenika završnih razreda osnovnih škola iz Bosne i Hercegovine osigura stručno povijesno predavanje u Vukovaru o Domovinskom ratu.

Ideju o povijesnom učenju o Vukovaru i Domovinskom ratu snažno su potaknuli Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovara kao i udruge proistekle iz Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj i BiH. Ovu inicijativu podržali su svi predstavnici braniteljskih udruga Republike Hrvatske i BiH, te Vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić, predsjednik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas i savjetnik za branitelje grada Vukovara, Tomislav Josić.

Kako je predviđeno učenici bi odlazili u turnusima u Vukovar, a financijske obaveze preuzimat će Vlada Republike Hrvatske.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije, Petar Galić, ističe kako je izvjesno da će zainteresirani učenici završnih razreda osnovnih škola s područja Hercegbosanske županije organizirano posjetiti Vukovar i nazočiti predavanjima u Vukovaru o Domovinskom ratu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok