U tijeku je provedba aktivnosti  edukacije i podizanja svijesti o zaštiti prirode i okoliša u  sklopu projekta „ForestEye“ koje se odnose na edukaciju učenika srednjih škola u Hercegbosanskoj Županiji s naglaskom na članove eko sekcija.

Dana 14.11.2016. profesori-voditelji eko sekcija i učenici srednjih škola Hercegbosanske županije, (oko 100 učenika iz: Srednje strukovne škole Tomislavgrad, Gimnazije „Marko Marulić“ Tomislavgrad, Gimnazije Livno, SSŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” Livno, Srednje ekonomske škole Livno, Osnovne škole Bos. Grahovo, Srednje škole Drvar, Srednje škole Kupres, Srednje škole „Tin Ujević“ Glamoč) po prvi puta su posjetili  Rasadnik Pržine, gdje su im upravitelj i djelatnici rasadnika prezentirali sve faze proizvodnje sadnog  i hortikulturnog materijala te značaj pošumljavanja i podizanja novih nasada.

Posjeta rasadniku „Pržine“ je uvod u interaktivnu radionicu koja će biti održana u edu-info centru „Homar“ Glamoč, gdje će učenici aktivno sudjelovati u procesu pošumljavanja.

Profesori i učenici su iskazali zanimanje za ovakve oblike suradnje i edukacije uvjereni da će ih ubuduće biti sve više.

Na kraju posjete, Rasadnik Pržine je poklonio svakoj školi nekoliko sadnica kako bi posadili kraj svojih škola kao uspomenu na održanu posjetu i druženje.

Fotogaleriju pogledajte na stranicama projekta: ForestEye

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok