Na planini Klekovači, koja se nalazi na teritoriji općina Drvar, Istočni Drvar i Drinić, grupa investitora uz pomoć Vlade Republike Srpske razvija projekt turističko-rekreativnog centra vrijedan čak 382 milijuna eura.

Prema podacima koje je novinarima dao pomoćnik ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Dragan Jevtić, kompleks na površini od 2.700 hektara imao bi vrhunske ski-staze, 17 žičara i liftova, hotelski dio s više od 2.500 ležaja, kao i prostor za 200 privatnih apartmana. Piše Dnevni avaz.

Zračna banja

Ova zračna banja imala bi i etno-selo s ekskluzivnim ugostiteljskim objektima, ambulantu, heliodrome, podzemne garaže... a predviđeno je zapošljavanje oko 3.000 radnika.

Ako bude realiziran, bit će to najgrandiozniji projekt u BiH u posljednjih pola stoljeća. Tako kažu projekcije i planovi.

No, mnogi te najave nazivaju samo još jednom političkom bajkom, jer je Klekovača još samo planina pod borovima.

Ljudi iz okolice, šumari, mještani iz Kolunića i okolnih slabo naseljenih sela kažu da se o tome priča već pet-šest godina. Za sada se svi slažu da je to „lovačka“. Dok oštri planinski zrak siječe dah, Smilja Rodić  iz Crvljivica podno Klekovače kaže da je o projektu načula nešto.

Stoljetna šuma

- Gore su ti planinari neki i etno-selo „Dodik“, sad je zatvoreno, jer nema gostiju, drugo ništa. Ali, mili Bože, gore je ljepota - zbori starica.

Čuvar u Šumariji Drvar Milorad Ačić slatko se smije, zna za taj centar, ali...

- Hajde, neka je tako, ali neka mi neko objasni odakle će navući ta 382 milijuna eura. Neće, valjda, moj imenjak to finansirati - kaže Ačić misleći na predsjednika entiteta Milorada Dodika.

Objašnjava da etno-selo pripada jednom Dodiku iz Drvara, a ne predsjedniku RS. Ačić smatra da se iza ovog projekta krije nešto sasvim drugo, a na naše pitanje šta, namigne i kaže: „Pogledaj ovu stoljetnu šumu.“

Vidjet ćemo šta će biti sutra

Petrovčani koji imaju “veze” s Banjom Lukom smatraju da je ovaj fantomski projekt nastao u kuhinji SNSD-a te spominju i imena Slavka Mitrovića, Dodikovog savjetnika, i Slobodana Puhalca, bivšeg entitetskog i državnog ministra, ali pred kamere neće.

- Sad je to turistički centar, a vidjet ćemo šta će biti sutra – kažu oni.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok