Mole se stanovnici (osobito ljubitelji pasa) Gornjeg Žabljaka (Općina Livno) da, ukoliko su u mogućnosti, iskažu svoju dobru volju te se prijave kako bi nam pomogli riješiti problem.

Naime, nedavno je na području Gornjeg Žabljaka pronađena mrtva osoba iza koje je ostao veliki pas u tipu tornjaka, svezan lancem za drvo uz neadekvatnu kućicu. Susjeda, ne znajući za smrt vlasnika, povremeno je, zbog zavijanja i laveža noću, psa hranila. Agonija je trajala gotovo mjesec dana.

Nakon izlaska na teren s veterinarskom inspekcijom, ustanovljeno je da je pas gladan i zapušten te da živi u neadekvatnim uvjetima. Također, odlučeno je da ga treba kastrirati, cijepiti i ocistiti od unutarnjih parazita, te da ga se privremeno vrati na isto mjesto, do eventualnog udomljenja.

Nakon intervencije Udruge „O“ , kastracija, čipiranje, cijepljenje i vakcinacija već su odrađeni. Također, Udruga „O“ psu će osigurati, uz ogrlicu, povodac, lanac, posudice i ostale potrepštine za psa, adekvatnu, pravu kućicu, kao  i hranu.

Obzirom da nemamo skloniste za životinje, u skladu s odlukom, pas će biti vraćen na isto mjesto, s tim da će mu se osigurati bolji uvjeti za život, te da će njegova nova kućica biti smjestena u garazu, u blizini ceste.

U skladu s mogućnostima, Udruga „O“ osigurala je psu sve potrebno. Međutim, zbog udaljenosti mjesta od grada kao i trenutnog manjka volontera, ovim putem molimo sve zainteresirane da se jave te da se izorganiziramo, da jednom dnevno psa obiđu, nahrane ga i daju mu vodu. Zajedničkim snagama da psu omogućimo što brzi oporavak, a samim tim i brže udomljenje te sklanjanje s ove lokacije.

Svi koji su voljni pomoći, mogu nam se javiti u inbox na facebook stranici Udruga za zaštitu životinja HBŽ „O“. Unaprijed se zahvaljujemo svima onima koji su nam voljni pomoci u još jednoj situaciji u kojoj je uistinu potrebno pokazati humanost prema živom biću koje je izgubilo vlasnika i ostavljeno na milost i nemilost da ugiba pred očima svih nas.

Priopćeno je iz udruge "O".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok