Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić  u četvrtak je, 17. studenoga u Sarajevu nazočio prvoj sjednici Kolegija za europske integranije.

U sustavu koordiniranja procesa europskih integracija u BiH Kolegij predstavlja vrhovno tijelo čija je funkcija usuglašavanje stavova o ključnim strateškim i političkim pitanjima u oblasti EU integracija.

Tijekom sastanka, na kojem je još jedanput istaknuta potreba za jačanjem suradnje predstavnika svih razina vlasti u procesu EU integracija, posebno u svjetlu skorog dobivanja Upitnika EK, članovi su, između ostalog, usuglasili Poslovnik o radu Kolegija, Uputstvo i Poslovnik o radu ministarskih konferencija.

Sjednici, koja je pokazala kako je uloga županija u sustavu koordiniranja europskih integracija u BiH od izuzetnog značaja, pored predsjedatelja Vijeća ministara Denisa Zvizdića i njegovih zamjenika, predsjednika Vlade F BiH Fadila Novalića, predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović,  gradonačelnika Brčko Distrikta, su bili nazočni svi predsjednici vlada županija i direktor Direkcije za europske integracije BiH Edin Dilberović.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok