Pripadnici Oružanih snaga BiH u vojarni “Ante Bruno Bušić” u Livnu kroz različite aktivnosti i humanitarne akcije svakim danom su vidljiviji u zajednici, a koncem studenoga redovito organiziraju manifestaciju “Dan otvorenih vrata”. U pratnji nastavnika vojarnu je posjetilo 80-ak učenika gradske Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

Oduševili su se oružjem, upoznali sa životom i radnim zadacima vojnika, cijene taj poziv, no većina ih se u njemu ne vidi. Na pitanje što im se najviše svidjelo i vide li se u vojničkom pozivu, odgovaraju: “Do sada mi se najviše svidio ovaj snajper, možda još mitraljez koji je bio, mislim M16.” “Meni su se najviše svidjeli pištolji, ali nikad ne bih bila vojnik. Teško je, treba imati snage za to.” “Svidjelo mi se jako. Bi li bio vojnik? Ja ne bih, ali mislim da su vojnici inače hrabri što, eto, čine to što čine.”

Odgovori dječje iskreni, rekli bismo, a iz uprave škole za ovaj potez zapovjedništva Prve pješačke bojne 4. pješačke brigade u Livnu imaju samo riječi hvale. Piše Večernji list BiH.

“Mi već nekoliko godina surađujemo na način da nam vojska zaista izađe u susret prilikom bilo kakvih aktivnosti gdje nam je potreban veći broj ljudi, odraslih koji nam mogu pomoći, a mi, evo, ovako dovedemo djecu da vide kako izgleda život vojnika”, kazao nam je Goran Čeko, ravnatelj OŠ “Ivan Goran Kovačić” Livno.

Od našeg sugovornika doznali smo kako su im vojnici pomagali u saniranju školske dvorane, brušenju i lakiranju parketa, da su donirali ormariće prve pomoći koji su raspoređeni po školskim objektima, a uskoro će trebati njihovu pomoć i u rekonstrukciji školske ograde.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok