Općina Drvar prva je od šest lokalnih samouprava u Hercegbosanskoj županiji (HBŽ) provela izborne rezultate održavši konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća u utorak, 29. studenoga.

Uz već poznatog načelnika Gorana Broćetu (SNSD), većina je za novog predsjednika OV-a Drvar izabrala Nikicu Bosnića (DNS), dok je njegov zamjenik Stijepo Vukančić (HDZ BiH). Piše Večernji list BiH.

- Svečanu prisegu potpisalo je 16 od 17 vijećnika s obzirom na to da je jedan od izabranih odustao od mandata, kazao nam je Bosnić te dodao kako od Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH čekaju na potvrdu nedostajućega vijećnika.

U prijepodnevnim satima 30. studenoga i Tomislavgrad je zaokružio lokalnu vlast tako da je, uz već poznatog novog starog načelnika Ivana Vukadina (HDZ BiH), dobio i čelnog čovjeka Općinskog vijeća. Jednoglasno je na tu dužnost izabran Luka Krstanović iz HDZ-a BiH, stranke koja je osvojila 13 od 25 vijećničkih mandata.

Od vijećničkog mandata odustali su Ivan Milić i Josip Perić, a njihov mandat trebaju preuzeti Ivan Baćak i Čikeša Čolina, no, kako od SIP-a još nije stigla odluka, oni na konstituirajućoj sjednici, premda su joj nazočili, nisu preuzeli mandat. Za potpredsjednika Općinskog vijeća Tomislavgrad jednoglasno je izabran Zijad Hadžić (SDA). Glamoč će malo kasniti s tim procesom s obzirom na 
to da će do konstituirajuće sjednice doći tek početkom idućeg tjedna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok