U prostorijama Županjske bolnice „dr. fra. Mihovil Sučić“ u Livnu danas je svečano otvoren laboratorij za patohistologiju i citologiju.

Uz nazočnost velikog broja osoblja Županijske bolnice „dr. fra. Mihovil Sučić“ i gostiju laboratorij su svečano otvorili zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto i ravnatelj Županijske bolnice „dr. fra. Mihovil Sučić“, doktor Ivan Cikojević.

Prigodom otvaranja dr. Ivan Cikojević naglasio je kako je ovo novi prostor i novi odjel u bolnici i da se godinama priželjkivao ovakav laboratorij, koji će pružati usluge ne samo bolnici već i domovima zdravlja i privatnim zdravstvenim ustanovama na području Hercegbosanske županije. Rekao je i to kako se ovaj laboratorij otvara na 123. rođendan bolnice i da će se ovim činom podići na višu razinu pružanje zdravstvenih usluga na području županije.

Investicija s opremom je vrijedna 300.000,00 KM. Usporedbe radi toliki iznos je prošle godine plaćen za dijagnostiku određnih bolesti pacjenata s područja županije u drugim zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini. U novootvorenom laboratoriju veoma brzo će se ustanovljavati dijagnoza nekih bolesti pacjenata i vodit će ga patolog dr. Dragana Karan-Križanac iz bolnice u Mostaru. Zahvalio je Vladi Hercegbosanske županije na pomoći nagovjestivši novi projekt na Okulističkom odjelu Županijske bolnice na kojem će se u dogledno vrijeme moći obavljati određene operacije.

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Borjana Krišto rekla je, uz ostalo, da se ovim podiže kvaliteta života u Hercebosanskoj županiji i da će se i dalje podupirati i pomagati projekti iz oblasti zdravstva i potrebe županijske bolnice, a to znači da će briga za zdravstvo biti prioritet. Prostorije laboratorija blagoslovio je fra. Miroslav Ištuk.

Današnjem svečanom otvaranju laboratorija za Patohistologiju i Citologiju u Županijskoj bolnici „dr. fra.Mihovil Sučić“ u Livnu bili su nazočni predstavnici Vlade Hercegbosanske županije, ravnatelji domova zdravlja s područja Hercegbosanske županije, načelnik Livna, Luka Čelan i ravnatelj Zavoda za Zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije, Ante Baković.

Fotogalerija >>>

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok